Tarta de mamaliga cu bacon si oua

de naomy in Aperitive / Garnituri, 27 Oct 2011 | 4685 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • MAMALIGA
  • 250 gr de faina de malai grisata
  • un pahar apa+un pahar lapte
  • sare dupa gust
  • 40 gr unt.
  • UMPLUTURA
  • 4 linguri de smantana
  • 200  gr de bacon
  • 3 oua

 

Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de mamaliga cu bacon si oua:

Se pune apa cu sarea la fiert ,iar cand a dat in clocot se adauga laptele si se mai lasa putin apoi se adauga treptat faina de malai( eu am cumparat faina de malai care fierbe in 3 minute ). Cand e aproape gata se adauga untul ,se mai amesteca putin si se ia de pe foc .

Intre timp separat prajim baconul in putin ulei, prajim si ouale (ochiuri) si preparam tarta.Turnam primul pat de mamaliga pe o farfurie plata si ungem cu smantana apoi presaram cu baconul si deasupra punem ouale unul cate unul si acoperim cu restul de mamaliga. Am decorat cu putina smantana si cateva firicele de bacon apoi am taiat triunghiuri exact pt 3 porti (grija la oua ,sa taiati triunghiurile exact intre ele ).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de mamaliga cu bacon si oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

naomy 1

01.11.2011, 17:47

va multumesc din nou de comentarii

Cris2711 1

01.11.2011, 17:49

servesc si eu daca imi dai

horia 1

27.11.2011, 13:45

arata super si gustul cred ca-i extraordinar.felicitari naomi !

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulouri in bacon, din cartofi, sunca si branzeturi